Львівщина попрощалася з випускником Лісотехніки Юрієм ОНИСИКОМ

060522

Під час виконання бойового завдання під Попасною на Луганщині 27 квітня 2022 року загинув 28-річний боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, випускник Навчально-наукового інституту інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Національного лісотехнічного університету України Юрій ОНИСИК.

Юрій Степанович ОНИСИК народився 23 січня 1994 року в с. Сокільники Пустомитівського району на Львівщині.

0605224У 2009 році поступив, а у 2013 році закінчив Львівський автомобільно-дорожній коледж за спеціальністю “Експлуатація та ремонт підйомно-транспортних, будівельних і дорожніх машин і обладнання”, отримавши диплом з відзнакою і здобувши кваліфікацію техніка-механіка.

У 2013 році поступив на навчання для здобуття вищої освіти до Національного лісотехнічного університету України за спеціальністю “Інженерна механіка”. У 2015 році закінчив університет, здобувши кваліфікацію бакалавра з інженерної механіки.

У  2016 році Юрій був призваний до Збройних сил України і пройшов військову службу.

0605223

У перший же день широкомасштабної агресії російської федерації на Україну Юрій Степанович добровольцем вступив до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Збройних Сил України.

У загиблого Героя залишилися батьки, дружина, сестра і 5-річна донечка.

У повідомленні голови Сокільницької громади Тараса Сулимка вказано: “Немає слів, які би втішили батьків, дружину, сестру Юрія. Біда для родини, для всіх близьких. Без батька залишилася п’ятирічна донечка. Співчуваю всім серцем у вашій непоправній втраті – її неможливо осягнути і прийняти. Загинув за кожного з нас, за Україну. Кожен з нас в боргу довіку. Брате, ми відімстимо за тебе. І ми здобудемо, відвоюємо вільну, незалежну державу, за яку ти поклав своє життя”.

За словами Тараса Сулимка, росіяни “накрили воїнів “ураганами”. Юрій пропустив усіх побратимів у бліндаж, але не встиг сховатися сам.

У Великодню пятницю нас, десять сокільничан, поїхали по лінії фронту з великодніми подарунками. В пятницю ми зустрілися з Юрком, довго розмовляли. Я дивився йому в очі і не бачив там ні страху, ні переживань. Від його спокійної впевненості він мені здавався ще вищим і сильнішим. Московських нелюдів можуть перемогти і знищити тільки такі, як Юрій. Справжній воїн, справжній друг, він в останні секунди свого життя думав про побратимів, сказав Тарас Сулимко.

0605221У четвер, 5 травня в Сокільницькому храмі рідні, близькі та друзі попрощалися з Юрієм ОНИСИКОМ.

Колектив Національного лісотехнічного університету України висловлює глибоке співчуття батькам, дружині Діані, сестрі та донечці Євочці з приводу тяжкої втрати – смерті сина, чоловіка, брата і батька.

Юрій Онисик загинув смертю ГЕРОЯ, який до останнього подиху боронив рідну українську землю.

Пам’ять про вірного сина України житиме в серцях кожного, хто його знав. Він назавжди залишиться гордістю нашого університету, гідним прикладом для наслідування майбутніми поколіннями студентів.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

Last modified on П'ятниця, 06 травня 2022 12:54

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper