У Львові провели в останню путь доцента Лісотехніки Юрія ДАДАКА (поета Юрія РУФА)

Юрій РУФУ суботу, 9 квітня в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла академічна спільнота Національного лісотехнічного університету України, рідні та близькі, львів’яни та гості міста попрощалися з доцентом кафедри технологій лісопиляння, столярних і дерев’яних будівельних виробів, кандидатом технічних наук Юрієм Романовичем ДАДАКОМ, відомим поетом, громадським діячем і засновником літературно-просвітницького проєкту “Дух Нації’ (поетичне псевдо – Юрій Руф).

Чин похорону Героя очолював єпископ Української Греко-Католицької Церкви Степан СУС.

Юрію був 41 рік. Він героїчно загинув 1 квітня в запеклому бою з російськими окупантами біля міста Попасна Луганської області. Він воював у складі 24-тої окремої механізованої бригади імені Короля Данила Збройних Сил України.

1

Без батька та чоловіка залишилися дві його донечки та дружина.

На своїй сторінці у Фейсбуці Юрій писав: “Наша бригада стоїть на Луганщині під Попасною і крошить сєпарську і руску мерзоту. Ситуація напружена, але ми працюємо”.

3Попри воєнні реалії він встигав писати поезії, вважаючи її одним із типів поетичної пропаганди патріотизму. Він пропагував поетичні рядки, спрямовані на підвищення бойового духу, мотивацію та почуття національної гордості. Останній свій вірш Юрій опублікував 19 березня:

– Наші вороги – це люди без надії, які обманюють світ і вбивають українських воїнів та мирне населення. Вони живуть без любові та радості. Про таких людей у пам’яті залишається ненависть. А ті, хто зараз перед нами, це люди, які вірили в життя, хотіли зробити його кращим для нашого народу. Щоб ми мали змогу продовжувати жити в мирі та любові, – зазначив єпископ Степан СУС.

Дадак ЮрійПоховали Юрія Дадака (Руфа) на Личаківському кладовищі на Полі почесних поховань Героїв (Марсове поле).

4

За наказом ректора Національного лісотехнічного університету України від 6 квітня 2022 року № 69 на фасаді навчального корпусу № 2 (вул. Залізняка, 11), у якому на кафедрі технологій лісопиляння, столярних і дерев’яних будівельних виробів працював доцент Юрій Дадак, йому буде встановлено меморіальну дошку. Для студентів університету заснували академічну стипендію Національного лісотехнічного університету України імені Юрія Дадака, а також буде створено громадсько-патріотичний центр та відкрито у науково-технічній бібліотеці університету постійно діючу експозицію, присвячену  Юрію Дадаку – педагогу, науковцю, поету, громадському діячу, патріоту України.

 

В серцях тих, хто знав ЮРІЯ ДАДАКА, залишиться світла пам’ять про цю ЛЮДИНУ, вірного сина України, який загинув смертю ГЕРОЯ, до останнього подиху захищаючи рідну українську землю.

 

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

 

СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

Last modified on Вівторок, 12 квітня 2022 12:19

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper