Наші випускники – наша гордість

272591023 5208564159155079 158905715358117091 nТаня Дуляба (Tanya Dulyaba) – молода художниця, яка вперше виставляє свої роботи на персональній виставці в Чикаго, 4 лютого, в Українському Національному Музеї. «Дім далеко від дому» – назва виставки, де закладено філософію нашого буття під небом, далеко від України, і від родинного Радехова, що на Львівщині, де з дитинства навчалася в художній школі, вишивала, малювала, захоплювалася етнографією, мріяла подорожувати.

Після школи вступила в Національний лісотехнічний університет України, обравши кафедру дизайну. Чи уявляла собі ще зовсім недавно, що понад 1000 створених нею робіт розійдуться Північною Кароліною і на півострові Outer Banks стануть окрасою багатьох елітних будинків з виглядом на океан? Енергія у сходженні на вершини професіоналізму додає їй бажання постійно вдосконалювати себе, продовжуючи навчання у американських майстрів дизайну (після бакалаврату на кафедрі дизайну в 2013р. Таня продовжила навчання в США, в Альбермарі, штат Північна Кароліна, в Коледжі дизайну). Тому не випадково усі місцеві газети та журнали, заохочуючи кольоровими рекламами купувати будинки на березі океану, розміщують інтер’єри, оформлені і оздоблені головною дизайнеркою найбільшої інвестиційно-девелоперськоі компанії «Saga Constraction» Tanya Dulyaba. Її картини можна придбати у великих меблевих магазинах на Outer Banks, неодноразово про Таню Дулябу писали журналісти у «North Beach Sun», номінуючи як одну з найкреативніших молодих художниць. Вона вирізняється своїм «острівним» стилем – це хвилі океану, сонце, птахи і дикі коні з гривами, що їх розчісує вітер, вміло передає стан умиротворення та спокою. Її роботи – легкі за сюжетом, атмосферні та настроєві, виконані у світлих теплих тонах.

Натхнення для оформлення колірної палітри Тетяна бере з сонячної природи і радехівських зелених схилів. На виставці відвідувачі відчують тепло цього краю, що знаходиться за 8000 км від Чикаго, дому, до якого Таня повертається щоліта. Два доми, між якими океан і доля, що дарує крила летіти, шукати і знаходити…

14589786 1197642496959410 5857650446364490906 oХристина Козюк (Krystyna Kozyuk) – в 2005 р. стала бакалавром з дизайну, навчаючись на кафедрі дизайну НЛТУ України. Талановиту дівчину з Чорткова Тернопільської області доля закинула за океан, в м. Седону, штат Арізона, США. Христина – художниця і тепер уже власниця арт-галереї «Kozyuk Gallery».

Людина з великим серцем, чиї роботи виставляються в музеях України, Франції, США – подарувала своє полотно для Благодійного збору коштів на придбання медичного обладнання для Надвірнянської дитячої лікарні. Активно підтримує проєкти й інших благодійних організацій, зокрема Союзу українок Америки. В грудні 2021 р. під час святкування Андріївських вечорниць на концерті Олега Скрипки і гурту «ВВ» полотно «Сині троянди» було продано на благодійному аукціоні за 3000$.

Тішимося і гордимося, що наші випускники, навіть перебуваючи далеко за кордоном, не забувають про свої витоки, надихаються рідною природою. Отже, навчаючись на кафедрі дизайну НЛТУ України, - отримують освіту високого рівня як у дизайні, так і в образотворчому мистецтві, та стають успішними всюди, досягають досконалості та професіоналізму.

Мужі Української Православної Церкви в Українському Національному Музеї в Чикаго. Історія обирає своїх творців .Вересень 2018. ( У музеї на час зустрічі проходила виставка молодої художниці Христини Козюк Krystyna Kozyuk, родом з Тернопільщини. Зверніть увагу на кольори, на поле надії, на ім'я Христина. Випадково? Ні! Маленькі штрихи провидіння.)

Інформацію за матеріалами «Facebook»підготувала
ст. викладач кафедри дизайну Наталія Бехта
"За матеріалами дописів у фейсбуці куратора виставок Марії Клімчак".
Фото взято з сайтів
www.facebook.com/tanya.dulyaba
https://www.facebook.com/khrystyna.kozyuk

Last modified on Четвер, 17 лютого 2022 20:03

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper