Місяць рідної мови у НЛТУ України

movaДорожи українською мовою, рідна мова – основа життя.

Так уже традиційно склалося, що у жовтні – листопаді щороку відбуваються різноманітні конкурси, вікторини, національні заходи, присвячені рідній українській мові. Важливо, що і студенти Національного лісотехнічного університету України активно беруть участь у проведенні цих заходів.

Так, 25 жовтня і 17 листопада 2021 р. о 16.20 год. відбулися І етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та І етап XХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика для студентів перших–других курсів усіх спеціальностей Національного лісотехнічного університету України. Цьогорічні конкурси проводилися за допомогою ґугл-додатку «Класрум», оскільки у Національному лісотехнічному університеті України з 23.09.2021 р. дистанційна форма навчання. Участь у написанні конкурсних завдань взяли студенти першого та другого курсів різних спеціальностей НЛТУ України. За підсумками проведення І етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка для студентів усіх спеціальностей Національного лісотехнічного університету України перше місце здобула Бойко Марія (студентка групи Д-11) та взяла участь у другому (обласному) етапі ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який відбувся 27.10.2021 р. на базі Львівського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну.

За результатами проведення І етапу XХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика для студентів І – ІІ курсів різних спеціальностей Національного лісотехнічного університету України перше місце посіла Гатала Леся (студентка групи Д-11) та братиме участь у другому (обласному) етапі XХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який буде проводитись 11 грудня 2021 р. у Львівському національному університеті імені Івана Франка. 

9 листопада 2021 р. усі охочі студенти та працівники нашого університету, як і щороку, долучились до написання 21 радіодиктанту національної єдності. Слід відзначити майже безпомилкові роботи таких наших студентів, як Михайлюк Соломії (гр. ТЗНС-11), Цяпко Богдани (гр. ТЗНС-11), Панько Анни (гр. ДТ-12-11), Павлик Вікторії (гр. Д-11), Бойчук Марії (гр. Д-11), Гатали Лесі (гр. Д-11) та інших. Надзвичайно приємно, що студенти залюбки беруть участь у мовних заходах та показують відмінні результати зі знання рідної мови.

Ірина Денис, Наталія Дуда

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper