Кафедра лісових машин розвиває міжнародну співпрацю

prew lmУ вересні 2021 року відбулася XI традиційна міжнародна наукова конференція під назвою "Мобільні енергетичні пристрої - Гідравліка - Навколишнє середовище - Ергономіка мобільних машин", організована кафедрою екологічних та лісових технологій факультету техніки Технічного університету в Зволені (Словацька Республіка). Конференція проводилася на базі рекреаційно-навчального комплексу Crocus, розташованому в місцевості Кежмарські Жолоби у Високих Татрах.

У конференції взяли участь представники таких університетів:

- з Чехії: Університет Менделя в Брно (факультет лісового та деревообробного виробництва); Чеський університет наук про життя в Празі (факультет лісового та деревообробного виробництва);

- з Республіки Польща: Аграрний університет ім. Гуго Колонтая в Кракові (департамент лісового господарства, департамент лісокористування, інженерії та технології лісового господарства); Вища школа сільського господарства у Варшаві (Інститут машинобудування, кафедра інженерії біосистем);

- з України: Національний лісотехнічний університет України (ННІ інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, представники кафедри лісових машин: професор Мачуга О.С., доценти Шевчнко Н. В., Герис М. І. та старший викладач Щупак А. Л.

- зі Словацької Республіки: Словацький сільськогосподарський університет у Нітрі (технологічний факультет та факультет європейських досліджень і регіонального розвитку); Технічний університет у Зволені (факультет техніки).

Зустріч пройшла у дружньому настрої та невимушеній атмосфері. Середовище конференції дозволило обмінюватися взаємними знаннями та думками з вирішених наукових завдань, а також дало змогу докторантам представити результати своєї роботи та своє перше зіткнення з думками експертів з інших наукових осередків. Атмосфера конференції також сприяла налагодженню дружніх контактів між учасниками конференції.

Конференція також включала соціальну програму, в якій учасники конференції відвідали сусідню Бахледову долину та Белянську печеру в місцевості Татранська Котліна. Ймовірно, найбільшою визначною пам'яткою Бахледової долини був прохід через верхівки дерев Бахледки з оглядовою вежею на його кінці, звідки відкривається прекрасний вид на усі Белянські Татри та Замагур'я.

За матеріалами виступів учасників конференції було видано збірник наукових рецензованих праць.

 Учасники з України обговорили зі словацькими колегами можливості подальшого розвитку взаємних наукових контактів шляхом подання спільних заявок на наукові ґранти та подальшу участь у програмі Erasmus+.

https://kelt.tuzvo.sk/sk/xi-medzinarodna-vedecka-konferencia-na-kelt

 Підготували: професор кафедри лісових машин Мачуга О.С.
та доцент Шевченко Н. В.

Last modified on Вівторок, 17 травня 2022 06:44

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper