Як працюватиме система оповіщення та укриття на Львівщині у разі воєнних дій

foto03.02.2022 р. Львівщина активно готується до надзвичайної ситуації. 

Органи управління місцевої влади мають проконтролювати оповіщення керівного складу населення під час надзвичайної ситуації. Сигнали цивільного захисту на Львівщину надходять по загальнодержавній системі централізованого оповіщення (СЦО), які потім передають через спецапаратуру до РДА. На місцях обов'язково повинні бути люди, які контролюватимуть вчасність та справність системи оповіщення. 

Термін передачі звукового сигналу - не більше 2-х хвилин. Номери, з яких проводиться передача сигналу: 032-241-04-90; 032-255-14-50.

Для населення Львівщини оповіщення сирени означає сигнал "Увага". Після такого оповіщення людина повинна упродовж 5 хвилин включити телевізор, радіойприймач чи телефон та переглянути повідомлення на спеціальних каналах. У разі відключення світла система оповіщення зможе працювати упродовж 2 днів. Зараз активно працюють на тим, аби кожна сирена мала окреме живлення у разі припинення подачі електроенергії. До того ж важливі повідомлення люди можуть переглянути на телефоні, на сторінці у телеграм департаменту з питань цивільного захисту населення. 

За державні кошти у 46 громадах області встановили нові системи оповіщення. Ще 6 громад залишилися без таких необхідних приладів. Готовність до використання обладнання мають контролювати та перевіряти керівники громад. 

Також зараз активно приводять до ладу місця для укриття населення. У критичній ситуації ними можуть стати: спеціальні приміщення (котрі збудувала ще радянська влада), підвали під'їздів, магазинів, підземні паркінги, цокольні поверхи будинків, підземні переходи та інше. Най Балансоутримувачів просять ближчим часом привести до ладу кімнати, які можуть слугувати укриттям для людей у разі надзвичайного стану. 

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper