VI Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії Героя України Мирослава Вантуха

Screenshot 14У Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді пройшов Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії Героя України Мирослава Вантуха. У фестивалі взяв участь Народний ансамбль народного танцю "Полонина" Національного лісотехнічного університету України та ще близько 40 колективів (1200 осіб) з усієї України.

Фестиваль проводять за фінансової підтримки Львівської облдержадміністрації. Метою фестивалю є збереження та розвиток народного хореографічного мистецтва, пошук та розвиток нових форм українського народного танцю. Переможців визначає журі, до складу якого входять Заслужені працівники мистецтва та культури України, керівники академічних ансамблів, хореографічних шкіл, балетмейстери. 

«Ми сьогодні щиро вітаємо на Львівщині учасників фестивалю з усієї України. Радіємо, що ви маєте натхнення, бажання, і, основне, вміння – і ви їх сьогодні продемонструєте. Я впевнений, що високоповажне журі дуже фахово і якісно оцінить виступи хореографічних колективів, та відбере найкращих. Проте, пам’ятайте, що ви всі – уже переможці!

Львівська облдержадміністрація завжди долучається, до всього, що пов’язане з розвитком дітей, зокрема, хореографічного мистецтва! Українські народні танці запалюють душу і серце, і є частиною нашої культурної ідентичності», - зазначив Іван Собко, заступник голови Львівської ОДА.

Під час урочистостей, за високу професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток національного хореографічного мистецтва, організацію та проведення у жовтні цього року на високому мистецькому рівні Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії імені Павла Вірського Іван Собко нагородив почесною грамотою Львівської ОДА:

Оксану Коваль - художнього керівника народного ансамблю народного танцю "Полонина" Національного лісотехнічного університету України, секретаря Львівського обласного відділення Національної хореографічної спілки України.

Народному ансамблю народного танцю «Полонина» випала честь взяти участь у цьому престижному професійному конкурсі народної хореографії, в якому він став лауреатом. За участь у фестивалі-конкурсі боролися найсильніші колективи України, тут було в кого повчитися і перейняти досвід. За результатами рішення журі:

  • Ансамбль "Полонина" отримав ДИПЛОМ лауреата ІІІ місця.

«Цей фестиваль – це свято нашої української культури і хореографічного мистецтва. Саме мистецтво, освіта, культура роблять з людини інтелігента, духовно високого громадянина. Ми розвиваємо свою культуру! І світ нас за це шанує і поважає! Я пишаюся, що я частинка такого народу і належу до такого народу», - зазначив у своєму вітальному слові український хореограф, генеральний директор — художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П. Вірського, Герой України Мирослав Вантух.


"Балканські барви" та ансамбль "Полонина"

Варто повідомити, що 12 грудня Західно-Українське грецьке національно-культурне товариство ім. К. КОРНІАКТОСА прийняло участь у 4-му фестивалі "Балканські барви", яке проводиться за ініціативою Болгарського товариства ім. Вазова. В умовах пандемії фестиваль проводиться у вигляді запису виступів колективів, який буде транслюватись на 1 - му Національному каналі телебачення. На запрошення товариства Народний ансамбль народного танцю "Полонина" Національного лісотехнічного університету України представив грецький народний танець "Зонарадікос", до речі, подібні рухи і танець існують в Болгаїї під назвою "Право". Заслужений артист естрадного мистецтва України Богдан Цісінський виконав грецьку пісню "Опа-Опа то бузукі ". Бузукі - струнний народний інструмент Греції, без якого не проходить щоден концерт, бо супроводжує пісні та танці. Друга пісня у виконанні Цісінського прозвучала "Україна", об'єднала всіх гостей фестивалю в єдиному колі.

Володимир Яркун, Ганна Янкевич,
Юлія Гербут, Ірина Господарисько

Last modified on Saturday, 18 December 2021 20:18

Спеціальності університету

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper