Відбулося спеціальне об’єктове тренування з цивільного захисту

spets-mashyna

Традиційно у третю середу листопада в Національному лісотехнічному університеті України проводяться практичні заняття та тренування з цивільного захисту. Цьогорічне спеціальне об’єктове тренування потребувало особливої уваги, оскільки проводилося, на жаль, у період воєнного стану. Тематична спрямованість – “Робота штабу, спеціалізованих груп цивільного захисту в умовах реальної загрози бойових дій, обстрілу території університету та необхідності укриття особового складу в захисних спорудах цивільного захисту”.

Захід відбувся згідно з планом основних заходів цивільного захисту Університету на 2022 рік та окремого деталізованого плану, затвердженого ректором університету – начальником цивільного захисту нашого навчального закладу. Учасники тренування попередньо отримали  методичні матеріали та інструкції. Окрім, представників Університету під керівництвом першого проректора з науково-педагогічної роботи, професора Олександра Сушинського та начальника штабу цивільного захисту Степана Солов’я, до заходу долучилися: заступник начальника відділу ЦЗ Львівського територіального Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Тарас Бурий, заступник голови Франківської районної адміністрації ЛМР Ольга Струмеляк, начальник відділу соціально-економічного розвитку Франківської районної адміністрації ЛМР Олександр Наконечний, відповідальна особа з питань цивільного захисту Франківської районної адміністрації ЛМР Михайло Гринишин.

Начальник штабу цивільного захисту університету Степан Соловей акцентував увагу присутніх на важливості таких занять та тренування, тим паче, що останніх два роки університет має мобілізаційне завдання на особливий період, а це означає що і на час війни, тобто Міністерство оборони України доручає певні обов’язки, до яких потрібно бути готовими і мати необхідні знання, навички та уміння.

Із короткими повідомленнями також виступили фахівці відповідного профілю, окремі командири спеціалізованих груп, інші посадові особи цивільного захисту, які поінформували як поводитися в умовах надзвичайної ситуації, зокрема під час загрози масштабної пожежі у приміщенні одного з навчальних корпусів нашого університету.

Наприкінці спеціальне об’єктове тренування було проведено аналіз виконаних завдань, зокрема підсумували тему тренування та мету, яка ставилась; навчальні питання; обстановку,  у якій діяли ті, хто навчався; знання керівним складом своїх функціональних обов’язків у навчальних умовах; повноту відпрацювання навчальних питань і досягнення мети тренування; основні недоліки і завдання щодо їх усунення.

 

 

Last modified on Tuesday, 29 November 2022 07:35

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper