Створюємо ліси разом

IMG 1773Традиційно, як і в попередньому році, ректор Національного лісотехнічного університету України, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Загорський долучився до реалізації проекту “Зелена країна”, заснованого Президентом України.

Так, на запрошення ГО “Асоціація деревообробників та заготівельників Львівщини” (голова Асоціації Микола Когут) колектив Університету взяв участь в акції “Створюємо ліси разом” і висаджував саджанці дубів та сосен на території Львівського обласного лісового та мисливського господарства ДП “Рава-Руський лісгосп”. Під час заходу, 28 жовтня 2022 року, було висаджено лісові культури, створені на честь загиблих воїнів Равщини внаслідок агресії росії проти України 2014-2022 років.

Такий захід відбувся вже не вперше на території цього лісового господарства, особливістю цьогорічного проведення є ідея поєднати за спільною роботою представників органів влади і місцевого самоврядування, науковців і освітян, підприємців та біржових компаній, для напрацювання алгоритму ефективного, раціонального і правильного вирощування та використання лісового ресурсу.

Університет представили: перший проректор, професор Олександр Сушинський, директор ННІ Деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну, професор Володимир Маєвський, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини, професор Орест Кійко, а також науково-педагогічні працівники (Оксана Яріш, Ігор Петрушак, Олександр Коровай, Зоя Копинець, Ніна Березовська, Вероніка Кійко, Тарас Подібка) та студенти-першокурсники спеціальності деревообробні та меблеві технології (Станіслав Бодачевський, Олексій Старецький, Віктор Шепта, Денис Березін).

З добротою в серці спільно з колективом Університету дерева висаджували працівники: Львівської обласної військової адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської районної ради, деревообробних компаній “Агродрев”, “Львів-Пак”, “Тайфун-Плюс”, «Сіріон», “Inter Pack Polonia” (м. Радом, Польща), ПП “Крупський”, ТзОВ “Українська енергетична біржа” і товарно-сировинної біржі “Галконтракт”, а також ГО “Асоціація деревообробників Закарпаття”.

Щиро вдячні керівницькому складу та персоналу ДП “Рава-Руський лісгосп” за знання і навички у створені лісу та гостинність. Хай росте рясний та пишний ліс!

Last modified on Tuesday, 01 November 2022 12:47

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper