КМІТ - пленарне засідання конференції молодих вчених

cmit02cmit01Четвертий рік поспіль на кафедрі Інформаційних технологій проводиться Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених "Комп'ютерне моделювання та інформаційні технології". Цього року пленарне засідання конференції відбулось 20 жовтня після повітряної тривоги в дистанційному режимі за допомогою засобів Google Meet.

Під час конференції студенти випускники магістратури за спеціальністю Комп'ютерні науки представили доповіді в рамках дипломного проектування. Тематика доповідей відповідала секціям конференції та охоплювала такі напрями:

cmit02

  • Математичне моделювання складних систем.
  • Інтелектуальні інформаційні системи.
  • Математичне і програмне забезпечення.
  • Веб-технології, хмарні технології та веб-дизайн.
  • Інформаційні технології проектування.
  • Інформаційні технологій в економіці.
  • Комп'ютерно-інтегровані технології.

У заході взяли участь понад 100 учасників, серед яких студенти,  науково-педагогічні працівники кафедри Інформаційних технологій, Інформаційних систем та комп'ютерного моделювання, Математики і фізики, а також представники НУ Львівська політехніка з кафедр Систем автоматизованого проектування, Систем штучного інтелекту, Програмного забезпечення та з Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Модератором конференції виступив завідувач кафедри ІТ доцент Ігор Крошний - відзначив високий науковий та практичний рівень представлених робіт, побажав успішного завершення виконання дипломної роботи та вдалого захисту.

21 жовтня по обіді в рамках пленарного засідання конференції відбувся науковий семінар на якому доповідали здобувачі третього рівня вищої освіти кафедри Інформаційних технологій.

На семінарі було представлено 5 доповідей молодих науковців  1-4 року навчання. Більшість тематик, що обговорювалися, стосувалися інтелектуальних систем - застосуванням методів машинного навчання до об'єкта дослідження - шкірні покриви людини (аспірант Богдан Лукащук), системи керування тепловими об'єктами (Тетяна Самотій), розпізнавання форм геометричних об'єктів у САЕ-системах (Микола Розумовський), прогнозування курсів валют (Мар’ян Опришко). Юрій Скиба представив роботу із удосконалення бібліотеки React для односторінкових веб-додатків в мобільних пристроях.

За підсумками конференції буде видано Збірник матеріалів IV Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих вчених "Комп'ютерне моделювання та інформаційні технології".

Бажаємо юним науковцям-дослідникам та їхнім керівникам нових творчих успіхів та вагомих досягнень на шляху до нових відкриттів.

Володимир Яркун,
Світлана Яцишин.

Last modified on Monday, 24 October 2022 08:42

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper