Привітання ректора з нагоди державних свят

Шановні колеги! Вітаю Вас із величними національними святами – Днем Державного Прапора та 31-ю річницею Незалежності України!

Цьогорічні святкування, на жаль, потьмарені широкомасштабним вторгненням російської федерації в Україну і кривавою війною. Бойові дії точаться на східних і південних теренах України, інфраструктурі та економіці нашої держави нанесено величезні збитки, зруйновані міста і села, підприємства та освітні заклади, а найстрашніше – численні жертви серед мирного населення, сотні тисяч вимушених біженців!

Роки незалежності нашої країни стали для всіх нас випробуванням на зрілість, толерантність, витривалість та патріотизм. Проте вони продемонстрували усьому світові, що Україна зі своєю багатою історією та культурою, мелодійною мовою та працьовитими людьми відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу.

Нам є чим пишатись!

IMG 20220823 090839На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України в Україні щорічно 23 серпня святкують День Державного Прапора України, а 24 серпня – День незалежності України.

Впродовж історичних звершень синьо-жовтий прапор ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу. Серце кожного українця завмирає при підйомі національного прапору. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі. Під нашим славетним прапором відбулися три проголошення Української державності: 1917, 1941 та 1990 років та три сучасних революції, нині ведеться війна проти загарбників.

Сьогодні, цінуючи, що нам дала українська земля, пам’ятаючи героїв, які віддали за неї свої життя, ми повинні рухатись вперед – до створення могутньої європейської держави, щоб увесь світ знав, що синьо-жовтий прапор – запорука стабільності та свободи, а наші нащадки пишалися здобутками своїх предків. Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

Нині ми святкуємо уже 31-у річницю Незалежності, відколи збулися споконвічні сподівання нашого народу – бути повноправними господарями на своїй богом даній українській землі, виборюємо свою незалежність, свій доленосний європейський вибір. Ми низько схиляємо голови перед пам’яттю героїчних борців сучасних і минулих поколінь, які віддали своє життя за Незалежність і мирне майбутнє нашої держави. Без сумніву, ми вистоїмо і переможемо в жорстокій боротьбі з агресором, бо за нами – правда!

У цей славний день Незалежності в серці кожного патріота-українця серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються у барви нашого українського державного стягу – символу свободи та праці вільної людини на вільній землі.

З нагоди цих вагомих і дорогих серцю свят щиро вітаю колектив університету, особливо вдячний лісотехнікам, які нині зі зброєю в руках мужньо захищають нашу Державу на фронті, які самовіддано займаються волонтерством, допомагаючи українським воїнам, а також тих, хто своєю невтомною працею в тилу забезпечує життєдіяльність країни. Зичу усім мирного неба над головою, витримки і мужності, успіху у всіх наших прагненнях до ПЕРЕМОГИ!

 

Слава Україні!  Героям слава!

 

З найкращими побажаннями та сподіваннями –                                                               ректор Володимир ЗАГОРСЬКИЙ

Last modified on Tuesday, 23 August 2022 07:57

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper