Викладачі та студенти НЛТУ – активні учасники програм міжнародної академічної мобільності

Кондратюк 1Викладачі та студенти Національного лісотехнічного університету України є активними учасниками програм академічної мобільності по всьому світу. Розвиток міжнародної співпраці та створення можливостей для навчання та стажування студентів та викладачів закордоном є одним і пріоритетних напрямів Стратегії інтернаціоналізації університету-2026. Найбільш активно розвивається напрям міжнародної мобільності за програмою Еразмус+ (КА107, КА171). Університет реалізував вже більше 30 Еразмус+ проектів. 

Незважаючи на карантинні обмеження в осінньому семестрі та введення воєнного стану у весняному семестрі, 27 «очних» академічних мобільностей за програмою Еразмус+ було реалізовано в 2021-2022 н.р.

Маріанна Матвійчук, студентка магістерської програми «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» та Юрій Лисак, студент магістерської програми «Лісове господарство» навчались у весняному семестрі в Університеті сталого розвитку м. Еберсвальде, Німеччина.

«Університет Еберсвальде достатньо розвинений та складається з двох кампусів. Крім цього, є велика бібліотека, комп’ютерна кімната, де можна займатись у вільний час. Так як це магістерська програма, моє навчання тут складалось з чотирьох вибраних предметів, які велись англійською мовою, а також курсу німецької мови. Усі викладачі, яких мені довелось зустріти, достатньо відкриті, зацікавлені в своєму предметі та знають, як зацікавити студентів, особливо з використанням мультимедіа ресурсів, групових завдань або ж одноденних екскурсій. Атмосфера на лекціях завжди була дружня і невимушена, що робило процес навчання ще більш приємним. Однією з переваг перебування тут є студентський квиток разом із проїздним, що дає можливість користуватись практично усіма видами транспорту на території федеральної землі Бранденбург. Саме містечко розташоване недалеко від Берліну, всього 30 хв регіональним потягом. Тому поїхати з новими друзями гуляти по Берліну на вихідні завжди було гарною ідеєю. В Берліні щотижня проводились демонстрації на підтримку України, тому ми їздили і на них також. Це додавало трохи впевненості, що навіть будучи тут, далеко від дому, ми можемо щось робити» - ділиться своїми враженнями про навчання Маріанна.

Любов Кондратюк, асистент кафедри лісівництва, яка проходила стажування в Університеті Еберсвальде на модулі «Forest Landscape Restoration», зауважує, що освітній процес є дуже насичений, а академічна спільнота дуже згуртована в підтримці України:

«Лекції на модулі читають декілька викладачів, що робить навчання більш грунтовним. Сам модуль також включає навчальну екскурсію, під час якої учасники мають змогу наочно ознайомитись із процесом та результатами відновлення ландшафтів порушених земель Лужицького буровугільного басейну (Східна Німеччина). Особливої уваги заслуговує підтримка України університетською спільнотою Еберсвальде у цей важкий час військової агресії росії проти нашого народу. Це і прапори нашої держави, і окремий стенд про підтримку України на Дні відкритих дверей університету, ігуманітарні проекти співробітників університету та проведення міжнародного семінару «Strategies for peace in the context of the war in Ukraine».

За результатами стажування Кондратюк Л. заплановано підготовку курсу лекцій англійською мовою «Forest Fire Management» та використання набутого досвіду у проведенні занять з лісової пірології (для студентів спеціальності 205 «Лісове господарство») та екології лісу (для студентів спеціальності 101 «Екологія»).

Програми міжнародної академічної мобільності є можливістю для студентів підвищити рівень володіння іноземними мовими, поглибити знання про майбутню професію та підвишити свою конкурентоспроможність на ринку праці.  Більше про міжнародну академічну мобільність в університеті за посиланням.

Відділ міжнародних зв’язків 

Last modified on Thursday, 21 July 2022 12:31

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper