Зустріч з головою ГО "Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Львівщини"

Когут3На початку літа 2022 року у стінах Національного лісотехнічного університету України проведено чергову зустріч науково-педагогічних працівників випускових кафедр університету, які залучені до освітнього процесу за спеціальністю 187 «Деревообробні та меблеві технології», дирекції навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну, директора Технологічного фахового коледжу НЛТУ України – Романа Дадака з представниками деревообробного та меблевого бізнесу, а саме з головою ГО «Асоціація деревообробників та лісозаготівельників Львівщини» – Миколою Когутом.

Зустріч пройшла у доброзичливій та діловій атмосфері. Основну увагу зустрічі зосереджено на розгляді двох надзвичайно актуальних на цей час питань – функціонування деревообробного та меблевого бізнесу і його взаємовигідна співпраця із закладами освіти в умовах воєнного стану.

Микола Когут під час свої доповіді акцентував увагу на особливостях функціонування деревообробного та меблевого бізнесу, зокрема на прикладах ефективного ведення бізнесу, а також труднощах, з якими зустрічаються представники бізнесу. Одним із болючих питань для деревообробників та меблевиків є складна та неврегульована ситуація на ринку деревини (лісоматеріалів необроблених). За кілька останніх років ситуація на ринку деревини зазнала суттєвих змін: від продажу деревини підприємствами, які входять у структуру Державного агентства лісових ресурсів України, за прямими договорами між лісокористувачами та споживачами; продажу деревини як за прямими договорами між лісокористувачами та споживачами, так і через електронні аукціони; продажу деревини лише через електронні аукціони; до продажу деревини лише через товарні біржі. Такі суттєві зміни без законодавчого підґрунтя не сприяють формуванню цивілізованого та прозорого ринку деревини. Прийняття 18 листопада 2021 року Закону України 4197-д «Про ринок деревини» за основу (у першому читанні) є добрим сигналом для бізнесу та держави, навіть незважаючи на значну кількість вагомих застережень, відмова від урахування яких може не тільки знівелювати цінність цього Закону, але й створити реальні перешкоди для бізнесу. На жаль, на сьогоднішній день запропоновані до Закону України 4197-д «Про ринок деревини» зміни  не враховано, Закон – не прийнятий, а в поєднанні з умовами функціонування промисловості в умовах воєнного стану  становище деревообробного та меблевого бізнесу стає критичним. Тому пошук швидких ефективних рішень для підтримки бізнесу, зокрема деревообробного та меблевого, з боку держави є критично важливим.

Директор навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну Володимир Маєвський запевнив голову асоціації, що розвиток деревообробного та меблевого бізнесу, у тому числі і його кадрового потенціалу, є надзвичайно важливим для Національного лісотехнічного університету України, оскільки саме для успішного розвитку цього бізнесу в університеті здійснюють підготовку спеціальностей лісотехнічного профілю, зокрема спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології» з 1945 року. Підготовка фахівців за спеціальністю 187 «Деревообробні та меблеві технології» в університеті здійснюється на різних ступенях вищої освіти (фаховий молодший бакалавр, бакалавр, магістр, доктор філософії, доктор наук). Окрім цього, науково-педагогічні працівники, багато з яких успішно поєднують освітню, наукову і виробничу діяльність у деревообробній та меблевій галузях, залучені до вирішення актуальних науково-технічних питань у галузі деревообробки та меблярства, зокрема шляхом підвищення кваліфікації працівників підприємств або виконання відповідних науково-технічних розробок.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації, вступна кампанія 2022 року у заклади освіти України зазнала суттєвих змін. Особливості вступу абітурієнтів, зокрема й активних представників деревообробних та меблевих підприємств, до Державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України» детально представлена на сайті Приймальної комісії університету. Додаткові інформаційні, роз’яснювальні та рекламні матеріали щодо вступу абітурієнтів до НЛТУ України на спеціальність 187 «Деревообробні та меблеві технології» у 2022 році також представлено на сайті навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайну та Технологічного фахового коледжу НЛТУ України.


Для вступу у 2022 році в Національний лісотехнічний університет України на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології» передбачено:


# на ОС «Бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти

- бюджет: 1. Національний мультипредметний тест (НМТ 2022 року) або ЗНО (2019-2021 років) з української мови, математики та історії України (можливе поєднання для трьох предметів: один сертифікат ЗНО і два сертифікати НМТ або два сертифікати ЗНО і один сертифікат НМТ). 2. Мотиваційний лист;

- контракт: Мотиваційний лист.

Для підвищення шансів вступу на місця держбюджету доцільно зареєструватися на підготовчі курси в університеті, які дають змогу отримати до 10-ти додаткових балів до конкурсного балу. 

Прийом заяв та документів з 29 липня до 23 серпня 2022 року.


# на ОС «Бакалавр» на основі ОКР «Молодший спеціаліст», ОПС «Фаховий молодший спеціаліст» та ОПС «Молодший бакалавр»

- бюджет: 1. Національний мультипредметний тест (2022 року) або ЗНО (2019-2021 років) з української мови та математики (можливе поєднання для двох предметів: один сертифікат ЗНО і один сертифікат НМТ); 2. Мотиваційний лист;

- контракт: 1. Національний мультипредметний тест (2022 року) або ЗНО (2019-2021 років) з української мови та будь-якого предмету на вибір вступника (можливе поєднання для двох предметів: один сертифікат ЗНО і один сертифікат НМТ); 2. Мотиваційний лист.

Прийом заяв та документів з 29 липня до 23 серпня 2022 року.

У період з 10 до 20 червня 2022 року можна зареєструватися на додаткову сесію НМТ.


# на ОС «Магістр» 

- бюджет: 1. Фаховий іспит в університеті; 2. Мотиваційний лист;

- контракт: 1. Мотиваційний лист.

На ОС «Магістр» можуть вступати абітурієнти, зокрема й фахівці, які працюють на деревообробних та меблевих підприємствах та мають диплом бакалавра, спеціаліста чи магістра з будь-якої спеціальності.

Прийом заяв та документів з 16 серпня до 15 вересня 2022 року.

Документи для вступу на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології» приймаються через інтернет з Електронним цифровим підписом або у паперовому вигляді.

Для здобуття освітньо-професійного ступеня «Фаховий молодший бакалавр» у Технологічному фаховому коледжі НЛТУ України за освітньо-професійною програмою «Обробка деревини» у 2022 році передбачено:


# на основі базової загальної середньої освіти

- бюджет: 1. Індивідуальна усна співбесіда (українська мова та математика); 2. Мотиваційний лист;

- контракт: Мотиваційний лист.

Прийом заяв та документів з 30 червня до 13 липня 2022 року.


# на основі повної загальної середньої освіти

- бюджет: 1. Сертифікати ЗНО (2019-2021 років) або НМТ (українська мова або будь-який за вибором вступника) або індивідуальна усна співбесіда (українська мова та математика). 2. Мотиваційний лист;

- контракт: Мотиваційний лист.

Прийом заяв та документів з 14 липня до 31 серпня 2022 року.


# на основі кваліфікованого робітника професій столяр, верстатник деревообробних верстатів, столяр будівельний, тесляр

- бюджет: 1. Індивідуальна усна співбесіда (за фахом) у коледжі. 2. Мотиваційний лист;

- контракт: Мотиваційний лист.

Прийом заяв та документів з 14 липня до 24 липня 2022 року.

Вважаємо, що тільки висококваліфікований персонал забезпечить майбутній успішний розвиток підприємств деревообробної та меблевої галузей України.

Інформація для контактів:

Дирекція навчально-наукового інституту деревообробних та комп’ютерних технологій і дизайнуЛьвів, вул. Залізняка, 11, тел/факс: (032) 238-44-96, моб. тел. 067-224-41-45, моб. тел. 068-708-51-44

Приймальна комісія Національного лісотехнічного університету України: Львів, вул. Ген. Чупринки, 105, моб. тел. 067-370-23-12

Відбіркова комісія Технологічного фахового коледжу НЛТУ України: Львів, вул. Пулюя, 20, тел. (032) 263-90-25, 263-82-96, моб. тел. 068-958-05-48

Дирекція ННІ ДКТД

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper