Конкурс на здобуття стипендій для стажування, викладання та навчання в Технічному університеті у Зволені

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги студентів, аспірантів, науково-педагогічних та адміністративних працівників НЛТУ України

Національний лісотехнічний університет України і

Технічний університет у Зволені (Словаччина)

оголошують конкурс

на здобуття стипендій для стажування, викладання та навчання

в Технічному університеті у Зволені за програмою Євросоюзу Еразмус+ (напрям КА1) (http://erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/indyvidualni-hranty/kredytna-mobilnist.html)

 

international logo 15 11

Конкурс оголошується на здобуття:

  • 5 стипендій для стажування працівників (staff mobility for training), тривалість – п’ять днів кожна;
  • 3 стипендії для навчання здобувачів вищої освіти (бакалаврів, магістрів, аспірантів), тривалість – три місяці кожна.

Галузі знань (згідно з ISCED-2013):

  • 07 – Engineering, Manufacturing and Construction,
  • 0821 – Forestry.

Мови – англійська, словацька.

Період реалізації мобільності – до 30.07.2023 р.

Примітка: Зверніть, будь ласка, увагу, що з огляду на воєнний стан в Україні є обмеження щодо виїзду чоловіків віком від 18 до 60 років. Категорії військовозобов’язаних громадян, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, визначені Законом України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Для перетину державного кордону для вказаних категорій військовозобов’язаних громадян потрібна довідка про відстрочку від мобілізації, видана військкоматом. Відповідно до вимог Закону України «Про прикордонний контроль», повноваження щодо надання особам, у тому числі й громадянам України призивного віку, дозволу на перетинання державного кордону України надані уповноваженим посадовим особам, які здійснюють прикордонний контроль у пунктах пропуску через державний кордон України.

Фінансові умови:

  • стипендія для працівників – 140 євро/день;
  • стипендія для студентів – 800 євро/місяць;
  • витрати на проїзд – 180 євро.

УМОВИ  УЧАСТІ В КОНКУРСІ ДЛЯ СТУДЕНТІВ:

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ ДЛЯ СТУДЕНТІВ:

  1. Копія чинного закордонного паспорта.
  2. Мотиваційний лист мовою навчання (Letter of motivation). У листі претенденти повинні вказати освітню програму, за якою бажають навчатися, пояснити свою мотивацію щодо участі у програмі академічної мобільності та очікувані результати для навчання і професійної кар’єри.
  3. Довідка з місця навчання англійською мовою (Certificate of enrollment). Для отримання довідки звертатися в дирекції навчально-наукових інститутів (див. додаток 3 Положення про мобільність).
  4. Довідка про успішність навчання (Transcript of Records). Для отримання довідки звертатися в дирекції навчально-наукових інститутів (див. додаток 4 Положення).
    У зв’язку з організаційними заходами для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, отримати довідки з дирекцій можна шляхом надсилання запитів на електронні адреси:
  • для студентів ІЕЕМ (проф. Соловій І.П. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
  • для студентів ІЛСПГ (доц. Гаврилюк С.А. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
  • для студентів ІМАКІТ– (доц. Удовицький О.М. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , дирекція ІМАКІТ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
  • для студентів ІДКТД (дирекція ІДКТД This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )
  1. Сертифікат незалежного оцінювання рівня володіння англійською мовою або довідка, видана кафедрою іноземних мов НЛТУ України. Форма довідки Language Assessment Sheet затверджена «Положенням про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу Державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України».
    Для здачі іспиту і отримання довідки Language Assessment Sheet необхідно до 31 жовтня 2022 р. зареєструватись на кафедрі іноземних мов шляхом надсилання повідомлення на електронну адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. із зазначенням прізвища, імʼя по-батькові. Іспит відбудеться дистанційно 01 листопада 2022 р. о 11.00 год. на кафедрі іноземних мов.
  1. Проект Угоди про навчання, який містить перелік обраних курсів у приймаючому університеті та інформацію про їх можливе перезарахування в НЛТУ України. При складанні Угоди про навчання консультуватись з координаторами мобільності в ННІ.

УМОВИ УЧАСТІ В КОНКУРСІ ДЛЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ТА АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРАЦІВНИКІВ:

Мета мобільності:

  • для викладачів: стажування або викладання, розроблення дисципліни англійською мовою для викладання в НЛТУ України, професійний розвиток в галузі методики викладання і досліджень,
  • для адміністративних працівників: ознайомлення з професійною діяльністю, пов’язаною з виконанням посадових обов’язків в НЛТУ України.

Вимоги:

  • викладачі, які проходитимуть стажування англійськоюмовою: обовʼязкове розроблення дисципліни для викладання англійською мовою в НЛТУ України;
  • викладачі, які проходитимуть стажування словацькоюмовою: керівництво/менторство студентів Технічного університету у Зволені під час їх мобільності в НЛТУ;
  • адміністративні працівники, які проходитимуть стажування англійською /словацькою мовою: впровадження результатів стажування в НЛТУ України;
  • володіння мовою стажування на рівні не нижчому ніж В1 згідно з Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) http://europass.cedefop.europa.eu/en/resources/european-language-levels-cefr;
  • умовою допуску до участі у конкурсному відборі на здобуття стипендії для стажування науково-педагогічних працівників, у яких сумарний обсяг мобільності зі стажування складає понад 50 календарних днів, є наявність розробленого ними рукопису конспекту лекцій англійською мовою з відповідної дисципліни, затвердженого Науково-методичною радою університету (рішення Науково-методичної ради від 14 листопада 2019 р.).

  Зобов’язання працівників після повернення зі стажування:

  • прозвітувати про стажування на засіданні кафедри/Вченої ради ННІ/університету (копію звіту подати у відділ міжнародних зв’язків);
  • стислий звіт про стажування за програмою Еразмус+ опублікувати на сайті НЛТУ України;
  • виконувати відповідне навантаження з англомовної дисципліни в НЛТУ України.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ УЧАСТІ В КОНКУРСІ ДЛЯ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ТА АДМІНІСТРАТИВНИХ ПРАЦІВНИКІВ:

  1. Curriculum Vitae ‒ біографічна довідка мовою стажування (у форматі Europass http://europass.cedefop.europa.eu/documents/curriculum-vitae/templates-instructions) з списком основних публікацій.
  2. Проект Угоди мобільності (див. Додатки) з відображенням пропонованої програми викладання/стажування та їх відповідності пріоритетам і завданням, передбачених «Стратегією інтернаціоналізації Державного вищого навчального закладу “Національний лісотехнічний університет України” на період до 2026 року”.
  3. Сертифікат незалежного оцінювання рівня володіння англійською мовою або довідка, видана кафедрою іноземних мов НЛТУ України. Форма довідки Language Assessment Sheet затверджена «Положенням про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу Державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України».
    Для здачі іспиту і отримання довідки Language Assessment Sheet необхідно до 31 жовтня 2022 р. зареєструватись на кафедрі іноземних мов шляхом надсилання повідомлення на електронну адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. із зазначенням прізвища, імʼя по-батькові. Іспит відбудеться дистанційно 01 листопада 2022 р. о 11.00 год. на кафедрі іноземних мов.
  1. Копія закордонного паспорту.
  2. Мотиваційний лист мовою стажування/викладання.
  3. Лист підтримки (українською мовою) для викладачів, що подають заявку на стажування в рамках проектів мобільності Еразмус+ вперше – від завідувача кафедри, з відображенням у тексті листа погодження включення дисципліни до плану розвитку англомовних дисциплін кафедри або доручення щодо здійснення керівництва/менторства студентів Технічного університету у Зволені під час їх мобільності в НЛТУ.

Лист підтримки для викладачів, які уже проходили стажування в рамках проектів мобільності Еразмус+ – від завідувача кафедри, з відображенням у тексті листа результатів попереднього стажування та їх впровадження на кафедрі/у ННІ, потреби проходження нового стажування та очікуваних результатів.

Скановані копії документів, складених у встановленій послідовності, надсилаються одним файлом у форматі PDF (максимальний розмір – 15 Мб) на електронну адресу відділу міжнародних зв’язків This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Назва файлу: Name Surname 380ххххххххх (імʼя, прізвище згідно з закордонним паспортом, номер мобільного телефону +380ххххххххх).

Тема листа: Name Surname 380ххххххххх

Термін подання документів в електронній формі до 06 листопада 2022 р.

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

  1. Засідання конкурсної комісії НЛТУ України з розгляду поданих документів. Складання протоколу засідання із загальним рейтингом всіх претендентів.
  2. Подання протоколу засідання, номінаційних листів і документів претендентів на розгляд до Технічного університету у Зволені.
  3. Прийняття рішення приймаючим університетом.
  4. Оприлюднення відділом міжнародних зв’язків результатів відбору на сайті НЛТУ України та інформування учасників конкурсу.
  5. Погодження програми мобільності та підписання тристоронньої угоди (див. «Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу Державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України»).
  6. Оформлення закордонного відрядження згідно з розділом 7 «Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу Державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України».

Конкурсна комісія НЛТУ України складає загальний рейтинг і номінує студентів на основі таких критеріїв:

  1. Рівень компетентності, мотивації та комунікації за фахом іноземною мовою, продемонстрований під час співбесіди (50%).
  2. Середній рівень успішності за час навчання (50%).

Конкурсна комісія НЛТУ України складає загальний рейтинг і номінує науково-педагогічних працівників на основі таких критеріїв:

  • Відповідність запропонованої угоди мобільності пріоритетам і завданням, передбачених «Стратегією інтернаціоналізації Державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України” на період до 2026 року».
  • Рівень кваліфікації науково-педагогічного/адміністративного працівника.

З питаннями щодо конкурсу звертатися до відділу міжнародних зв’язків НЛТУ України за адресою: адміністративний корпус НЛТУ України, кім.10. Контактна особа – Василишин Христина Романівна This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,  з копією листа на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Додатки:

  1. Положення про порядок реалізації права на академічну мобільність учасниками освітнього процесу Державного вищого навчального закладу “Національний лісотехнічний університет України”.
  2. Угода про мобільність (з метою стажування).
  3. Угода про мобільність (з метою викладання).
  4. Угода про навчання.

Відділ міжнародних зв’язків

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

JoomShaper