Вчимося в кращих. Julius Blum GmbH – один зі світових лідерів з виробництва меблевої фурнітури.

We learn 1Австрійська фірма Julius Blum GmbH з моменту свого заснування (1952р.) і до сьогоднішнього дня зарекомендувала себе як надійний та інноваційний виробник різних видів фурнітури. Розпочавши свій шлях із виготовлення насадок для підков, вже в 1958 році започатковано виробництво перших взірців меблевої фурнітури. Зараз виробничі потужності підприємства налічують вісім заводів розташованих на крайньому заході Австрії. Окрім того, в світі функціонує 31 дочірнє підприємство, одне з яких базується в Україні, з головним офісом розташованим поблизу м. Львів в с.Пасіки-Зубрицькі.

We learn 2

Оскільки меблева фурнітура фірми Blum характеризується функціональністю, довговічністю, простотою монтажу та високими декоративними характеристиками, а також є однією з найрозповсюдженіших в світі, то саме вивченню будови та можливих напрямків її використання приділяється велика увага при підготовці студентів спеціальності 187 «Деревообробні та меблеві технології».

We learn 3

Поряд з теоретичною підготовкою, у вигляді лекцій та екскурсій на дочірнє підприємство, багато уваги приділяється практичній підготовці. Остання реалізована багатоступеневим підходом із комбінації лабораторних та практичних робіт.

Для отримання практичного досвіду із проектування корпусних виробів з фурнітурою Blum, кожен студент отримує індивідуальне конструкторське завдання, яке має реалізувати за допомогою програмного забезпечення DYNALOG 3.6, модуля DYNAPLAN. В результаті такого проектування студенти отримують повний комплекс із специфікацій на конструкційні матеріали та фурнітуру, яку можна в автоматичному режимі передати на сервера фірми Blum і оформити відповідне замовлення.

 We learn 4We learn 5

Окрім того, студенти отримують пакет документів із креслень деталей та складальних одиниць, які можна перенести в CAD-сумісні програми для виконання операцій свердління і фрезерування на верстатах з ЧПК чи оброблювальних центрах.We learn 6

Після виконання такої лабораторної роботи студенти на наступному занятті переміщуються у виробничу майстерню, де виконують практичне заняття з монтажу різних систем висування шухляд. Так вони отримують навички із складання ящиків Tandembox і Legrabox, а також монтажу направляючих Tandem. Після монтажу ящиків в попередньо виготовленні каркаси, виконуються роботи з регулювання положення фасадів один відносно одного і відносно вертикальних та горизонтальних стінок виробу.

We learn 7

 Також слід зазначити, що співпраця між кафедрою ТМВД НЛТУ України та Blum Україна продовжується. Для обладнання спеціалізованої аудиторії, в якій проводитимуться лекційні і практичні заняття з дисциплін «Технологія корпусних меблевих виробів» та інших суміжних дисциплін, фірмою Blum передано один із виставкових комплектів (зображено на фотографії), до складу якого входять нижні і верхні модулі із різними системами завіс (в тому числі Aventos), шухляд, а також Space Tower.

Таким чином вже з наступного семестру студенти зможуть проводити навчальний процес в аудиторії 40б, обладнаній найсучаснішими взірцями меблевої фурнітури. Адже, щоб підготувати висококваліфікованих спеціалістів, необхідно надати їм найсучасніші знання, чому і сприяє співпраця між викладачами університету із представниками фірми Blum Україна.

Василь Солонинка,
Михайло Ільків

Last modified on Friday, 27 November 2020 14:51

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

Address

  103, Gen. Chuprynky St., Lviv, 79057
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Support

Communications Center

site@nltu.edu.ua

JoomShaper