Аналітичний центр ERUkA

«Розширення можливостей та стійкість української академічної спільноти у сфері соціально-екологічної реконструкції та відновлення»

В рамках цього проекту планується створення відкритого та цілеспрямованого обміну можливостями та проблемами для наукової та академічної освіти в Україні, пов’язаної з управлінням соціально-екологічних екосистем в найширшому розумінні (наприклад, від лісового сектору та охорони природи до виробництва відновлюваної енергії та екологічної економіки)

В умовах зміни клімату виникає нагальна потреба в діях, щоб зробити управління лісами більш сприятливим для екосистем і управляти всім спектром екосистемних послуг у сенсі соціально-екологічної концепції. Це включає природні рішення для захисту клімату та адаптації до зміни клімату, а також лісову рівність для всіх людей, які отримують вигоду від послуг лісових екосистем. Прямі чи непрямі наслідки війни, які призвели до деградації екосистем, також мають особливе значення. Подальше зміцнення та трансформація української академічної освіти в бік більшого діалогу та залучення громадян, а також проблемно-орієнтованих підходів до навчання обговорюватимуться в робочих групах у різних форматах семінарів.

Про що йдеться в аналітичному центрі

Аналітичний центр стане парасолькою для різних робочих груп, які зосереджуються на конкретних темах (див. нижче), а також для забезпечення обміну між цими робочими групами та можливої синергії. Аналітичний центр і створення робочих груп координуватиметься командою HNEE, але режим роботи кожної робочої групи має бути гнучким, щоб відповідати потребам кожної групи та її учасників.

Метою є, з одного боку, створення обміну та підтримка мереж, а також розробка рекомендацій для прийняття політичних рішень. З іншого боку, робочі групи повинні розробляти конкретні проектні ідеї та відповідні проектні заявки. 

Теми / Робочі групи

  • соціально-екологічне управління та відновлення деградованих екосистем
  • соціально-екологічна трансформація до незалежного енергозабезпечення
  • розширення можливостей студентів впливати на процес прийняття рішень у соціально-екологічному лісоуправлінні
  • потреби та можливості для академічної освіти для залучення студентів і формування майбутніх ключових компетенцій 21 століття (фокус: цифровізація як інструмент для більш ефективної співпраці)

Завдання аналітичного центру ERUkA

Основним завданням аналітичного центру ERUkA є розвиток мережі науковців та експертів, які тісно співпрацюють із політиками та практиками розвитку (як парасолька для обміну знаннями та досвідом робочих груп з конкретних тем) для реалізації ідей щодо ініціювання спільних проектів. Команда аналітичного центру ERUkA підтримуватиме учасників у розробці власних конкретних тем, формуванні проектних завдань, проектних пропозицій, пошуку партнерів, передачі повідомлень особам, які приймають рішення, та поданні проектних пропозицій до відповідних фінансових установ. Бажаним результатом аналітичного центру ERUkA є реалізація ідей учасників та створення інтелектуальної мережі для формування кращого майбутнього для України.

Цільова група

Оскільки в цьому заході увага буде зосереджена не лише на Національному лісотехнічному університеті України, а на Україні в цілому, то планується залучення людей та установ з усієї України. Планується створення та зміцнення мережі університетів та інших експертів (наприклад, із відповідних міністерств), а також студентів. Члени ERUkA, яких буде запрошено (здебільшого з ними вже зв’язалися та узгодили свою зацікавленість приєднатися):

Діяльності

Зустрічі та семінари будуть організовуватися в режимі онлайн на регулярній основі, але іноді з інтенсивними особистими семінарами. За потреби буде організовано гібридний формат зустрічі.

Очікувані результати

Стратегічні документи, політичні рекомендації, проектні пропозиції, а також зміцнення мережі та співпраці між установами-учасниками.

Реєстрація нових учасників

Отже, якщо Ви зацікавлені стати частиною аналітичного центру ERUkA, будь ласка, заповніть реєстраційну форму за посиланням та беріть участь у ознайомчій зустрічі 3 листопада 2022 року. Ми будемо раді бачити студентів, викладачів, членів громадських організацій, практиків у сфері збереження природи, лісокористування, охорони природи, зв’язків з громадськістю, державного управління, місцевого самоврядування та представників інших інституцій.

Команда та контакти:

Pierre_Ibisch_125x150_neu

П'єр Ібіш

професор, центр економіки та управління екосистемами Університету сталого розвитку Еберсвальде (Німеччина)

Vasyl_Lavnyy

Василь Лавний

професор, проректор з наукової роботи НЛТУ України

image004

Ігор Соловій

професор, заступник директора інституту екологічної економіки і менеджменту НЛТУ України

image006

Орест Кійко

професор, завідувач кафедри технології меблів та виробів з деревини НЛТУ України

 image008

Вікторія Хрутьба

професор кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища Національного транспортного університету

image010

Юлія Нікітченко

доцент центру економіки та управління екосистемами Університету сталого розвитку Еберсвальде (Німеччина) 

image012

Андрій Головко

доцент кафедри менеджменту і маркетингу НЛТУ України

image013

Ангела Дихте

працівниця центру економіки та управління екосистемами Університету сталого розвитку Еберсвальде (Німеччина)

image014

Олексій Сінкевич

асистент кафедри інформаційних технологій НЛТУ України

   

image016

Федане Де Карло

студентка Університету сталого розвитку Еберсвальде (Німеччина)

 

 У разі будь-яких питань, будь ласка, зв'яжіться з нами електронною поштою Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Last modified on П'ятниця, 14 жовтня 2022 22:31

logo nltuНАЦІОНАЛЬНИЙ
ЛІСОТЕХНІЧНИЙ
УНІВЕРСИТЕТ
УКРАЇНИ

 

 

© 2023 НЛТУ України

Адреса

  79057, м.Львів,
    вул. Ген.Чупринки, 
103
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Підтримка

Центр комунікацій

Матеріали, пропозиції та побажання надсилайте на електронну адресу site@nltu.edu.ua

При використанні матеріалів посилання на сайт обов'язкове.

JoomShaper