Лентяков Володимир Валентинович

lentyakov

Посада – старший викладач кафедри іноземних.

Контакти:

вул. Ген. Чупринки, 105, к.714
+38-032-258-42-42
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Дисципліни

  • Іноземна мова
  • Іноземна мова за професійним спрямуванням
  • Поглиблене вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням
  • Ділова іноземна мова

Освіта

  • Закінчив Львівський  державний університет ім. І.Франка за спеціальністю  «Романо-германські мови та література».
    Присвоєна кваліфікація: Філолог. Викладач англійської мови (1975). 

Досвід роботи:

  • Працював перекладачем у «Відділі Впровадження Ліцензії» на Львівському об'єднанні «Іскра». Робота  з американськими спеціалістами фірми  « Корнінг Нью Йорк»  посприяла набуттю досвіду в галузі технічного усного і письмового переклад. Паралельно працював  у Торгово-Промисловій палаті, перекладаючи науково-технічні статті (1977-1983). 
  • Ялтинське  Туристичне Бюро, Крим,  відділ обслуговування іноземних туристів. Займав посаду старшого методиста-інструктора і перекладача . Організовував  прийом  іноземних туристів в Ялті, організовував та супроводжував тури за кордон: країни Європи, Сирія, Китай, Гонконг. 2 роки був представником Ялтинського Туристичного Бюро у Єгипті, виконуючи роботу турооператора. Організовував прийом та супроводжував  групи американських туристів за маршрутом  Ленінград- Москва  - «Золототе кільце»-Київ (1983-2001).
  • Асистент кафедри іноземних мов  (2001- 2019).
  • Старший викладач кафедри іноземних мов (2019 і до сьогодні).

   Професійні інтереси

Теорія і практика перекладу науково-технічної літератури.

Основні публікації

Є автором понад 20 праць, серед  яких словники, статті, навчально-методичні матеріали.

  1. Лісотехнічний термінологічний словник ( у співавторстві)- Літературна Агенція «Піраміда», -Львів: 2014. 967 с.
  2. Лісівництво.Термінологічний словник (у співавторстві з Мазепою М.Й.- Львів: НЛТУ України, 2013.70 с.
  3. Англійська мова. Навчально-методичний комплекс завдань для студентів лісомеханічних спеціальностей( у співавторстві з Миклаш Л.Т.).- Львів: НЛТУ України, 2007.84 с.
  4. Навчально-методичний комплекс завдань з англійської мови для студентів технологічного факультету ( у співавторстві з Сидин Н.В.).- Львів: НЛТУ України, 2009. 105 с.
  5. Навчальній посібник з англійської мови професійного спілкування для студентів Інституту інженерної механіки,автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій напряму «Інженерна механіка» ( у співавторстві з Ванівською О.М., Преснер Р.Б.) - Львів: СПОЛОМ, 2018.171 с.
  6. Ванівська О.М. Екологія лісу / Forest Ecology: навч. посібник для студ. ВНЗ / С.Л. Копій, О.М. Ванівська, Р.Б. Преснер, І.В. Фізик, В.В. Лентяков, М.Л. Копій, В.Р. Крупський. Львів: Вид-во РВВ НЛТУ України, 2021. Ч. 1. 184 с.
  7. Ванівська О.М. Екологія лісу / Forest Ecology: навч. посібник для студ. ВНЗ / С.Л. Копій, О.М. Ванівська, Р.Б. Преснер, О.А.Чаплик, О.М. Клименко, В.В. Лентяков, О.О. Мелещук, В.М. Сухович, В.О. Агій, М.М. Іващишин. Львів: Вид-во РВВ НЛТУ України, 2021. Ч. 2. 260
  8. Англійська мова для студентів спеціальностей 205 - лісове господарство, спеціалізація лісова інженерія : Навчально-методичний комплекс завдань    /Укладачі: старші викладачі кафедри іноземних мов НЛТУ України Лентяков   В.В.,  Масон С. Р., Миклаш Л. Т. – Львів: НЛТУ України, 2021. – 84 с.
  9. Навчально-методичний комплекс завдань з англійської мови для    студентів інституту Деревообробних та комп’ютерних технологій  і дизайну для спеціальностей “ Деревообробні та меблеві технології  “ і “Хімічна технологія та інженерія” / Укладачі: Лентяков В. В., Подоляк З. Р.,Чаплик О. А., Штангрет Г. З. – Львів: НЛТУ України, 2021. – 106 с.
  10. Комплекс контрольних завдань з дисципліни “Іноземна мова за професійним спрямуванням (англійська)” для студентів II курсу спеціальностей 187 “Деревообробні та меблеві технології” 161 “Хімічні технології та інженерія” заочної форми навчання /Л.М.Коваль, В.В.Лентяков З.Р.Подоляк, О.А.Чаплик, Г.З.Штангрет. Львів: НЛТУ України, 2020. - 38с

 Громадська діяльність:

Редактор англомовних текстів міжвідомчого науково-технічного збірника  «Лісове Господарство, лісова, паперова і деревообробна промисловість». Переклади на англійську мову матеріалів для інститутів університету (2011- до сьогодні).

Last modified on Wednesday, 22 September 2021 18:37

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

Address

  103, Gen. Chuprynky St., Lviv, 79057
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Support

Communications Center

site@nltu.edu.ua

JoomShaper