Вакації Юрія Ямаша

На відкритті виставки виступає зав.каф.дизайну доц. В.Прусак

1 жовтня 2020 р. в кавʼярні-галереї «Штука» (вул. Котлярська 8) відбулося відкриття виставки живопису художника Юрія Ямаша під назвою «Гуцульські вакації».

На огляд публіки було представлено 13 робіт, обʼєднаних тематично. Чому така назва? Юрій Володимирович дуже любить мандрувати, особливо Гуцульщиною – Шешори, Криворівня, Довгополе. Його замилування цим краєм відчувається в кожній роботі. Живописна палітра художника – яскрава, контрастна, настроєва.
Представлені на експозиції твори – підсумок творчих вакацій Юрія Ямаша Карпатами – місці з дивним природнім і культурним феноменом, яке завжди притягало до себе людей мистецтва, художників, поетів, режисерів, музикантів.
Яскравий насичений живопис у техніці акрилу Юрія Ямаша вирізняється темпераментом, експресивною життєствердною енергією, роботи легко пізнавані за міцними мазками, динамічними композиціями, а їх емоційна дія сконцентрована у кольорі.
Карпатські краєвиди митця позначені особливою пластичною мовою, напоєні радістю життя, і незмінно подобаються глядачам. Спосіб організації живописного середовища на полотні, стильовий вираз та техніка письма свідчить про захоплення пленерним малюванням. Художник у пленерних роботах не любить працювати лінією, воліє кольорову пляму, це говорить про те, що основну увагу він приділяє малярству, а не рисунку, і любить введену імпресіоністами «псевдовипадкову» композицію. Живописні роботи передають швидше не зовнішні ознаки того чи іншого предмета або пейзажу, а відчуття від них. Художник знаходить красу в найбуденніших речах, уникаючи високомовності, справедливо вважаючи, що митцю завжди є що сказати, якщо він щирий.

Роботи Ю.ЯмашаРоботи Ю.Ямаша 2

Урочисте відкриття мистецького проекту «Гуцульські вакації» відбулося за участі куратора виставки, власника кав’ярні «Штука» Євгена Булавіна, завідувача кафедри дизайну НЛТУ України Володимира Прусака, доцента НУ «Львівська Політехніка» Олександра Калініченко. Привітати Юрія Ямаша з відкриттям персональної виставки, а також першими оцінити його творчість завітали друзі, колеги, викладачі і студенти кафедри дизайну НЛТУ України, артистична еліта Львова.

Ю.Ямаш з колегами по кафедрі дизайнуЮрій Ямаш

Виставка триватиме до 1 листопада 2020 р. Отож запрошуємо поринути в емоційний світ Юрія Ямаша!

Канд.мистецтвознавства, ст. викл.кафедри дизайну
Інна Прокопчук

Last modified on Friday, 09 October 2020 15:45

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

Address

  103, Gen. Chuprynky St., Lviv, 79057
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Support

Communications Center

site@nltu.edu.ua

JoomShaper