Латвія - літні школи - "RIGA – THE PEARL OF LATVAIN WOODEN ARCHITECTURE"

ОГОЛОШЕННЯ

До уваги студентів, академічних та наукових працівників НЛТУ України!

Стипендії Латвії для участі у літніх школах
(Latvian Scholarships for Summer Schools) 2020/2021

Відповідно до двосторонніх угод про співпрацю в галузі освіти та науки, укладених між урядом Латвії та Україною, Латвія пропонує стипендії для участі у літніх школах у латвійських закладах вищої освіти у 2020/2021 навчальному році.

Тільки студенти, академічні та наукові працівники можуть брати участь в конкурсі на державні стипендії Латвії для участі у літніх школах.

Процедура подання заявки:

Інформацію про те, як подати заявку на отримання стипендії на участь у літніх школах, можна знайти на веб-сайті вищого навчального закладу Латвії, який організовує літню школу. На веб-сайті ви знайдете інформацію про всі необхідні документи:

  • Форма заяви літньої школи.
  • Автобіографія.
  • Мотиваційний лист.

Необхідні документи для літніх шкіл потрібно подати безпосередньо організаторам літніх шкіл, і вони повідомлять усіх претендентів про результати конкурсу на стипендію.

Наявні літні школи (відповідно до освітньо-наукового профіля НЛТУ):

  1. "RIGA – THE PEARL OF LATVAIN WOODEN ARCHITECTURE"

Організатор: Ризький технічний університет

Місце проведення: Рига, Латвія

Терміни: 29.06.2020. – 10.07.2020.

Ви отримаєте:

  • нові знання про потенціал деревини як відмінного будівельного матеріалу.
  • досвід та професійні навички, що базуються на спостереженнях давньоруських майстрів щодо застосування різних порід дерев.
  • можливість зустрітися з професіоналами з галузі архітектури та обговорити новітні тенденції щодо деревини як будівельного матеріалу.

Умови участі: Учасники повинні бути зараховані за спеціальністю, пов'язаною з дизайном, архітектурою, матеріалознавством чи цивільним будівництвом.

Вартість: Стипендія охоплює проживання, харчування, лекції, семінари, екскурсії, виїзні та культурні заходи, окрім витрат на поїздки, візи та страхування.

Результат: сертифікат RTU, 6 ECTS

Для участі заповніть аплікаційну форму.

Кінцевий термін подачі заявки - 1 травня 2020 р. 23:59 за Ризьким часом.

  1. "CHALLENGES OF ETHNOTOURISM AND ECOTOURISM IN LATGALE AND SELONIA"

 

Літня школа латвійської мови та культури складається з двох частин: вивчення латвійської мови та практика регіонального туризму з інтегрованим вивченням мов.

Ви отримаєте:

  • інтерактивне інтенсивне вивчення латвійської мови;
  • практичні мовні тури та екскурсії по Латгалії, вечори національної кухні, традицій культурної спадщини та установ у Латгалії та Селонії, що мають важливу роль у регіональному екотуризмі та етнотуризмі;
  • ознайомлення з давніми ремеслами та сучасними нововведеннями в регіональному контексті;
  • унікальну можливість відвідати муніципальні установи;
  • участь у прес-конференціях та співпраця з регіональними засобами масової інформації;
  • налагодження нових контактів з людьми у всьому світі.

Умови участі:

Бути бакалавром, магістром, докторантом, науковим та науково-дослідним працівником як на момент подачі заявки, так і на період перебування за кордоном.

Зверніть увагу, що Латвія виділяє лише 10 стипендій для участі у Літній школі. Переможців буде обрано шляхом оцінки мотиваційних листів, де бажано вказати причину участі.

Вартість: Стипендія охоплює проживання, харчування, лекції, семінари, екскурсії та навчальні тури, а також усі культурні заходи. Студентам буде забезпечено житлове місце в готелі Biplan, який знаходиться 15 хв. пішки до університету.

Навчання у школі: Мова викладання - латвійська та англійська. Усі студенти будуть забезпечені матеріалами для вивчення мови.

Результат: Студентам, які закінчать курс, буде видано сертифікат про відвідування (6 ECTS).

Уля участі заповніть аплікаційну форму. До неї потрібно прикрірити такі документи:

  • CV
  • Мотиваційний лист

Кінцевий термін подачі заявки - 1 квітня 2020 року.

Оцінювання кандидатів: Остаточне рішення про надання стипендій прийме комісія з оцінки Державного агентства розвитку освіти Латвійської Республіки. Даугавпілський університет поінформує всіх здобувачів про результати.

З повним переліком літніх шкіл, на участь у яких можна отримати стипендію, можна переглянути тут.

Фінансування:

Сума латвійської стипендії, наданої VIAA для літньої школи, становить 711 євро на особу протягом тривалості літньої школи.

Стипендії VIAA будуть перераховані організаторами літньої школи.

Учасники літніх шкіл мають самостійно покрити витрати на проїзд із країни походження до місця розташування літньої школи у Латвії.

Оцінювання заявок та інформування про результати:

Усі заявки будуть оцінені, а остаточне рішення про надання стипендій прийме комісія з оцінки VIAA. Латвійські ЗВО інформуватимуть усіх здобувачів про результати.

Додаткову інформацію про стипендії, які надає VIAA, можна отримати в підрозділі Програми міжнародного співробітництва, департаменті управління та зовнішнього співробітництва, VIAA. Contact person: Marika Pīra, Senior Specialist, International Cooperation Programme Unit, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

З питаннями щодо участі також можете звертатися до відділу міжнародних зв’язків НЛТУ України за адресою: адміністративний корпус НЛТУ України, кім.10.  е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Детальнішу інформацію Ви можете переглянути на сайті: http://viaa.gov.lv/eng/scholarships_gov/latvian_scholarships/scholarships_for_summer_school/?tl_id=22802&tls_id=54783

Last modified on Thursday, 27 February 2020 13:38

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

Address

  103, Gen. Chuprynky St., Lviv, 79057
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Support

Communications Center

site@nltu.edu.ua

JoomShaper