Борислав співпрацюватиме із Лісотехнічним університетом у напрямку зеленої енергетики

Днями, 19 лютого, у Бориславі пройшов семінар «Використання енергетичної деревини в контексті сталої біоенергетики: Досвід Борислава», в рамках якого було підписано угоду про співпрацю між Бориславською міською радою та Державним вищим навчальним закладом «Національний лісотехнічний університет України».

Сторони зобов’язались на умовах партнерства здійснювати діяльність у сферах освітньої і науково-технічної діяльності, розвитку міжнародної співпраці, а також виконання спільних проектів, спрямованих на покращення добробуту мешканців міста.

Семінар відбувся в рамках українсько-швейцарського проєкту «Використання можливостей зеленої енергії для Українських Карпат» за підтримки Інституту снігу, лісу і ландшафту (WSL) (Бірменсдорф, Швейцарія). Для ознайомлення з енергетичною політикою міста, досвідом і можливостями розширення використання енергетичної деревини для потреб населення, а також комунальних та інших підприємств і установ, зібрались представники влади міста, профільні спеціалісти міської ради, викладачі й студенти Національного лісотехнічного університету України та запрошені гості.

Окрім заслуховування тематичних доповідей, учасники семінару пройшли і практичну частину – у робочих групах займалися ідентифікацією проблем, пов’язаних з використанням енергетичної деревини в регіоні, та розробкою пропозицій щодо реалізації спільного довготривалого проекту стосовно підвищення енергоефективності Борислава за допомогою біоенергії.

Також усіх зацікавлених ознайомили з досвідом Борислава у використанні енергетичного потенціалу деревини, зокрема, забезпеченні потреб систем опалення будівель міської ради та загальноосвітньої школи № 9.

Last modified on Friday, 21 February 2020 10:30

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

Address

  103, Gen. Chuprynky St., Lviv, 79057
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Support

Communications Center

site@nltu.edu.ua

JoomShaper