Продовжується співпраця науковців університету з офіційними представниками Федеративної Республіки Німеччини

02 FRN17 вересня 2021 року в залі засідань Вченої ради Національного лісотехнічного університету України відбулася робоча зустріч першого секретаря з питань продовольства та сільського господарства Посольства Федеративної Республіки Німеччина Франка Мюллера з адміністрацією університету. Метою зустрічі було обговорення результатів виконання спільного українсько-німецького проєкту з інвентаризації лісів, визначення напрямів подальшої співпраці та залучення провідних науковців університету до виконання проєктів.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи, професор Микола Адамовський у вступному слові окреслив основні напрями міжнародної діяльності університету та наукові дослідження, які проводяться науковцями університету в рамках виконання різноманітних проєктів. Він наголосив на тісній співпраці НЛТУ України з німецькими університетами, зокрема з Університетом сталого розвитку м. Еберсвальде, Університетом м. Фрайбурга та Університетом м. Ротенбурга.

Завідувач кафедри лісівництва, професор Григорій Криницький зупинився на здобутках лабораторії молекулярно-генетичних маркерів деревних рослин, які вперше у світі отримали повнорозмірні послідовності генів дефензину, що виконують ключову роль у 01 FRNпроцесах адаптації сосни звичайної до стресових чинників довкілля. Наукові здобутки лабораторії зареєстровані у міжнародній базі даних GenBank (Вашингтон, США). Наголошено на наукових здобутках кафедри лісівництва з питань переходу лісового господарства України на вибіркову форму господарювання та впровадження наближеного до природи лісівництва.

Під час зустрічі першого секретаря Франка Мюллера зацікавила участь фахівців університету до процесів реформування лісової галузі України. Були представлені здобутки наукової школи професора Ігора Синякевича та розроблення проєкту Закону України “Про національну лісову політику”.

В.о. начальника ВМЗ, доктор філософії Галина Лесюк презентувала доповідь про структуру університету, основні напрями його інтернаціоналізації, результати участі університету в конкурсах академічної мобільності за програмою Еразмус+ впродовж 2014-2020 років і виконання найбільших міжнародних освітніх та наукових проєктів за участю університету. У доповіді наголошено на сильних сторонах університету, які можуть зацікавити закордонних партнерів у вирішенні питань лісової галузі України

03 FRNЗаступник директора ННІ ЛСПГ, доцент Сергій Гаврилюк доповів про виконання колективом інституту проєкту в рамках програми Горизонт-2020 “Розподілена, інтегрована і гармонізована інформація про лісові ресурси для здійснення прогнозування в біоекономіці” (DIABOLO) та проєкту SURGE-Pro”, фінансованого фундацією Фольксваген. Продемонстровано практичний досвід співробіників та студентів інституту з інвентаризації лісів, зокрема букових пралісів Карпатського біосферного заповідника

Про підготовку в університеті фахівців лісового господарства, їх працевлаштування та науковий потенціал ННІ ЛСПГ доповіли проректор з науково-педагогічної виховної роботи та міжнародних зв’язків, доцент Микола Борис, заступник директора ННІ ЛСПГ, доцент Петро Хомюк та завідувач кафедри лісової таксації та лісовпорядкування, доцент Іван Ільків.

Перший секретар з питань продовольства та сільського господарства Посольства ФРН Франк Мюллер подякував за організацію зустрічі та висловив переконання, що Федеральне Міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини і надалі продовжуватиме співпрацю з Державним агенством лісових ресурсів України, а науковці Національного лісотехнічного університету України будуть залучені до виконання нових проєктів з інвентаризації лісів, лісокористування та управління лісовим господарством.

Last modified on Friday, 17 September 2021 18:30

logo nltuUKRAINIAN
NATIONAL
FORESTRY
UNIVERSITY

 

 

© 2023 НЛТУ України

Address

  103, Gen. Chuprynky St., Lviv, 79057
(032) 237 80 94,
    (032) 237 79 88
nltu@ukr.net
www.nltu.edu.ua
 f  facebook.com/nltu.edu.ua

Support

Communications Center

site@nltu.edu.ua

JoomShaper